FRIENDS OF BHUTAN
Nieuws van het consulaat

Mastercards kunnen nu gebruikt worden voor cash opnames uit de ATMs van de Bank of Bhutan in Thimphu, Paro en Phuntsholing. De limiet is Ng. 18,000 per keer, maar meerdere opnames per dag zijn mogelijk. 

Hare Majesteit de Koningin-Moeder Ashi Dorji Wangmo Wangchuck bezoekt in October België, Frankrijk, Italië en Zweden als de schutsvrouw van de Tarayana Foundation (www.tarayanafoundation.org), een Bhutanese NGO die steun verleent aan mensen in moeilijke sociaal economische omstandigheden, speciaal op het platteland.

Zijne Majesteit Jigme Khesar Namgyel Wangchuk bezocht op 5 october Calcutta waar hij studenten van de Universiteit toespraak. Voor de volledige tekst zie https://www.bhutantimes.com/modules/news/article.php?storyid=194

Prime Minister Loenchen Jigmi Thinley bezocht in october Denemarken en Switserland Loenchen sprak zijn dankbaarheid uit voor de belangrijke samenwerking met Denemarken. Een DANIDA delegatie zal in de nabije toekomst Bhutan bezoeken om een exit strategie te bespreken voor de samenwerking. In Zwitserland was de Prime Minister aanwezig bij de sluiting van de laatste tentoonstelling buiten Bhutan van “The Dragon´s Gift, sacred arts of Bhutan exhibition” in het Rietberg museum in Zürich. De zeer religieuze en waardevolle objecten uit verscheidene Dzongs en tempels gaan nu terug naar Bhutan om ook daar voor iedereen toegankelijk gemaakt te worden. (www.honoluluacademy.org/dragonsgift/)

                                                                  Lees verder